Fakta om Orgelpipan 6:

Totalentreprenør:
Strabag Projektutveckling AB

Byggeplads:
Stockholm, Sverige

Ingeniør:
Konkret AB

Arkitekt:
3xN A/S

Lyder det spændende, og vil du gerne høre mere om dette, eller andre projekter CSK har været involveret i?

Send os en forespørgsel

Vi vil returnere med svar inden for 3 dage.

Orgelpipan 6

I forbindelse med byudviklingen i Stockholm, har CSK været involveret i byggeriet ”Orgelpipan 6” ved Stockholms centralstation. CSK har leveret i alt fire trapper samt værn, herunder tre specielle vindeltrapper, der strækker sig over henholdsvis en, to og fire etager.

 

Orgelpipan 6 er et byggeri på 29.000 kvm., beliggende men panoramisk udsigt ud over Ridderfjärden. Ovenpå den underjordiske metrostation er der opført 20 lejligheder, et hotel med over 400 værelser, et indkøbscenter og en S-togstation.

 

CSKs trappeløsninger finder man i hotellet. Her har CSK stået for udformning, produktion og montering af i alt fire trapper – herunder de specielle vindeltrapper, som kun ganske få nordiske leverandører er klar til at binde an med. CSK har tidligere udformet to tilsvarende vindeltrapper for projektets arkitekt, 3xN A/S, så vi har både kompetencen og erfaringen med denne konstruktion, hvorfor det var helt naturligt, at denne opgave landede på vores bord.

 

Vindeltrappen er en hovedtrappe og er således af en anseelig størrelse. Det gav visse udfordringer i forhold til montagen, eftersom byggeriet ligger midt i det centrale Stockholm. Tilkørselsforholdene vanskeliggjorde transporten af de tunge komponenter, så det var lidt af et kunststykke at få logistikken til at gå op. En sjov opgave, der bestemt ikke ligger i kategorien ”standardopgaver”.

Referencer i trapper, værn og altaner