FAKTA OM HOTEL COPENHAGEN ISLAND

Bygherre:
Arp-Hansen Hotel Group

Totalentrepenør:
Arpe og Kjeldsholm

Byggeplads:
Kalvebod Brygge, København

Ingeniør:
EKJ Rådgivende Ingeniører

Arkitekt:
Kim Utzon Arkitekter

Lyder det spændende, og vil du gerne høre mere om dette, eller andre projekter CSK har været involveret i?

Send os en forespørgsel

Vi vil returnere med svar inden for 3 dage.

Hotel Copenhagen Island

– en perle i havnen

 

Hotel Copenhagen Island er en perle midt i Københavns havn. For hotellet ligger helt bogstaveligt i havnen, på sin helt egen ø. Og med sin markante arkitektur er Hotel Copenhagen Island med til at gøre havnen til en visuel oplevelse. Placeringen på en ø har krævet, at der var en række faktorer, der skulle overvejes, før byggeriet gik i gang. Blandt andet hvordan man kommer til og fra hotellet.

Arkitekt Kim Utzon lod sig inspirere af den gamle bro, Ponte Vecchio, i Firenze. CSK lavede broens stålkonstruktion, så den i dag er med til at gøre oplevelsen af hotellet endnu større. 

Hotellets arkitektur vidner om Kim Utzon Arkitekters kærlighed for de rå byggeelementer. Hotellet er derfor en unik kombination af dynamiske betonelementer og slanke, markante stålkonstruktioner i altaner og facader. Stålet fremstår i kontrast til de mange glaspartier, svejsninger og sammenføjninger, der er indarbejdet som en del af arkitekturen i stedet for at være gemt væk. 


Med Copenhagen Island har Arp-Hansen Hotel Group valgt ikke at blive klassificeret efter det gængse stjernesystem, ganske enkelt fordi hotellets kvalitet på alle punkter løber ovenud af skalaen. Hotellet er en klasse for sig.

Referencer i trapper, værn og altaner