FAKTA OM WIDEX

Bygherre:
Widex A/S

Hovedentrepenør:
ASON

Byggeplads:
Allerød

Ingeniør:
Wessberg A/S

Arkitekt:
White arkitekter A/S

Lyder det spændende, og vil du gerne høre mere om dette, eller andre projekter CSK har været involveret i?

Send os en forespørgsel

Vi vil returnere med svar inden for 3 dage.

Widex

– et CO2 neutralt hovedsæde

Det er en visionær målsætning, der ligger til grund for Widex’ nye hovedsæde i Allerød, nord for København. Widex producerer digitale høreapparater. Den nye bygning, der huser mere end 600 medarbejdere, er et foregangseksempel på en innovativ og miljøvenlig bygning. Bygningen er konstrueret efter 0-energiprincippet, hvor vedvarende energi, grundvand som varmereservoir og andre miljøbesparelser, gjorde domicilet til den første af sin art i Danmark.

Tanken om genanvendelse og systemer, der går i ring, ligger også til grund for bygningens runde konstruktion. Det har stillet store krav til de stålkonstruktioner, som skulle bære en rund bygning. Derfor er alle CSK stålelementer specialfremstillede til formålet. Det gælder også de trapper og værn, som CSK har udarbejdet til byggeprojektet.

Bygningen er udstyret med i alt 20.000 solceller fordelt på 600 m², og regnvand fra taget samles og bruges til toiletskyl. Bygningens klimaanlæg drives ved at koldt vand pumpes op fra brønde og nedkøler bygningen om sommeren. Når vandet er blevet opvarmet pumpes det ned i jorden igen, og genbruges til at opvarme bygningen om vinteren.

Widex er en af verdens førende høreapparatproducenter. Den kompromisløse byggestil har været en stor investering, men det selvforsynende aspekt i projektet kommer på sigt til at være besparende for virksomheden. 

Tillid løfter opgaven
Stig Andersen er byggeleder og medejer hos Ason og ansvarlig for entreprisen for Widex byggeriet. ”Det har været specielt for byggeriet, at vi har projekteret samtidig med, at vi har bygget. Det stiller særlige krav til leverandørernes fleksibilitet og hurtighed. Derfor er CSK valgt som leverandør”, fortæller Stig Andersen.

”Jeg har samarbejdet med CSK i flere år, og har tillid til, at de kan løfte en opgave af denne størrelse. Leverancerne er kvalitetssikrede og lever op til de krav, vi stiller om udførsel og udseende i det færdige byggeri. CSK har været med i processen fra starten og har bidraget professionelt med gode idéer og input til udførslen, så resultatet kommer til at leve op til arkitektens visioner og bygherrens forventninger”.

Referencer i specialkonstruktioner