FAKTA OM SKUESPILHUSET

Bygherre:
Kulturministeriet

Totalentrepenør:
E. Pihl & Søn A/S

Byggeplads:
Kvæsthusbroen, København

Ingeniør:
COWI

Arkitekt:
Lundgaard & Tranberg
Arkitekter A/S

Lyder det spændende, og vil du gerne høre mere om dette, eller andre projekter CSK har været involveret i?

Send os en forespørgsel

Vi vil returnere med svar inden for 3 dage.

Skuespilhuset

– et kunststykke i sig selv

Da Skuespilhuset åbnede i 2008, blev det som en ren perle i det centrale København. En perle med optimale forhold for noget af det ypperste inden for dansk skuespilkunst. Skuespilhuset ligger på Kvæsthusbroen, hvor de store færger hidtil har domineret havnen.

Huset har omkring 750 publikumspladser, hvortil kan lægges en fleksibel scene med cirka 250 pladser. I det hele taget lever Skuespilhuset op til de krav og behov, som Det Kongelige Teater har for at kunne præsentere kunst i verdensklasse.

Det er arkitekterne Lundgaard & Tranberg, der står bag ideerne til huset, som de har skabt til på en gang både at udfordre og underkaste sig Frederiksstadens markante havnepromenade. Huset breder sig ud over havnebassinet og er placeret på søjler i vandet, som falder perfekt ind i den forestillingen om en havns udtryk og stil. 

Skuespilhuset er en markant og prominent bygning, hvor stål fra CSK spiller en væsentlig rolle – dels i konstruktionen og dels i helhedsindtrykket. Produktionen og montagen af de 85 meter lange og cirka 180 tons tunge gitterdragere var en meget krævende og spændende udfordring for CSK. Gitterdragerne blev produceret i mindre dele og samlet på den gamle B&W grund i København, for herefter at blive transporteret til Kvæsthusbroen og monteret ved hjælp af Danmarks største flydekran. 

CSK har leveret en total stålløsning til Skuespilhuset og udover gitterdragerene har CSK leveret trapper, platforme, gelændere og balkoner.

Referencer i specialkonstruktioner