Fakta om Skagerak 4:

Bygherre:
Statnett, Norge

Hovedentreprenør:
Sørmaskinering A/S

Byggeplads:
Kristiansand, Norge

Lyder det spændende, og vil du gerne høre mere om dette, eller andre projekter CSK har været involveret i?

Send os en forespørgsel

Vi vil returnere med svar inden for 3 dage.

Skagerrak 4

Sørmaskinering A/S i Norge har fået opført et råhus for reaktor- og ventilhaller til brug for converter-station i forbindelse med etableringen af et nyt 130 km. lang strømkabel mellem Norge og Danmark. CSK har leveret alle stålkonstruktioner til byggeriet.

 

CSK leverer typisk totalløsninger, hvor vi både projekterer, dimensionerer, fremstiller og monterer stålløsningerne. I forbindelse med opførelsen af Skagerrak 4 forestod kunden – montagefirmaet Sørmaskinering A/S – dog selv montagen.

 

At det ikke er CSK’s egne folk, der varetager monteringsarbejdet, gør dog ikke opgaven hverken lettere eller mere vanskelig, eftersom de stålkomponenter, vi leverer, altid er med boltede samlinger og således komplette samlesæt. Vores konstruktører har montageerfaringen og ved dermed, hvordan komponenterne skal udformes, så det er lige til at gå til for montørerne, hvad enten det er vores egne eller eksterne montører.

 

Standardopgave med produktionstekniske hensyn

Til opførelsen af Skagerrak 4 brugte vi ca. 570 ton stål. En stor del af dette stål skulle brandmales, hvilket giver visse udfordringer i forhold til emballering, transport og håndtering.

 

Brandmaling af konstruktioner er i sig selv ikke kompliceret, men i forhold til Skagerrak 4 var det forholdsvis store konstruktioner, der skulle brandmales og transporteres. Da reparation af skader i brandmalingen er omkostningsfulde, var det derfor nødvendigt, at vi rent produktionsteknisk tog højde for dette i vores håndtering af konstruktionerne. Således svejsede vi blandt andet løfteøjer på de brandmalede konstruktioner for at undgå stroppeskader, ligesom vi var ekstra opmærksomme på emballeringen med henblik på at undgå liggemærker.

Referencer i specialkonstruktioner