Fakta om Novo Nordisk:

Bygherre:
Novo Nordisk

Totalentreprenør:
MT Højgaard A/S

Byggeplads:
Novo Allé i Bagsværd

Ingeniør:
Alectia

Arkitekt:
Henning Larsen Architects

Lyder det spændende, og vil du gerne høre mere om dette, eller andre projekter CSK har været involveret i?

Send os en forespørgsel

Vi vil returnere med svar inden for 3 dage.

Novo Nordisk

Succes bøjet i stål

CSK Stålindustri A/S totalleverede alle stålkonstruktioner, trapper og værn til MT Højgaard A/S i forbindelse med byggeriet af det nye energivenlige Novo Nordisk hovedsæde. Projektet har været med til at udfordre grænserne, da byggeriet involverer flere komplekse konstruktioner.

Tekst af Tina Toft

Et 90 ton tung kuppelformet ovenlys har været blandt de spektakulære elementer, som CSK Stålindustri A/S bidrog med til det storstilede domicilbyggeri på Novo Allé i Bagsværd, der er tegnet af Henning Larsen Architects og havde MT Højgaard A/S som entreprenør. Her fortæller  projektdirektør for CSK Stålindustri A/S, Steen Bojesen, lidt om arbejdet.

- Vi var med lige fra starten tilbage i 2011 og fik heldigvis mulighed for at bruge vores kompetencer og erfaring hele vejen igennem om alt lige fra design til produktion og montage, da det er ekstremt vigtigt med en tidlig inddragelse for et vellykket projekt.

Tæt samarbejde og koordinering
- Bygningen er inspireret af et rundt spiralformet insulinmolekyle, og alle indvendige hovedtrapper er udformet individuelt. Selvom nogle løsninger har været gængs stålarbejde, så har flere krævet et tæt samarbejde med alle parter – specielt i forhold til de mere komplekse konstruktioner. Derfor var det også en stor hjælp at vore projektring foregår i 3D, hvilket blev det fælles koordineringsudgangspunkt inden selve udførelsesfasen.

Hvad var I særligt glade for i forbindelse med projektet?

- Det er altid spændende at være med der, hvor grænserne skal udfordres, så vi har været glade for projektet i det hele taget. Derudover har vi været særligt glade for den gode dialog med arkitekten, ingeniøren og MT Højgaard A/S, som alle har forstået at lytte til vores kompetencer og erfaring. Resultatet er derfor også blevet løsninger, hvor de arkitektoniske perler er kombineret med et praktisk bygbart projekt. 


Det leverede CSK Stålindustri A/S til projektet

Cirka 2.000 ton bygningsstål.
1 kuppelovenlys (32 meter i diameter). 
1 kvadratisk ovenlys med individuelle felter (50 x 25 meter).
6 molekyleformede halvsvingstrapper.
4 ligeløbstrapper med glasværn.

Cirka 1.500 meter værn i kombineret glas og stål. 
Containere og varegårde.
Facadestål og diverse sekundært stål.

 

Referencer i specialkonstruktioner