Fakta om Musikkens Hus Aalborg:

Bygherre:
Fonden Musikkens Hus i Nordjylland

Totalentreprenør:
HS Hansens Fabrikker A/S

Byggeplads:
Aalborg, Danmark

Ingeniør:
Rambøll Danmark A/S

Arkitekt:
COOP HIMMELB(L)AU

Lyder det spændende, og vil du gerne høre mere om dette, eller andre projekter CSK har været involveret i?

Send os en forespørgsel

Vi vil returnere med svar inden for 3 dage.

Musikkens Hus Aalborg

Musikkens Hus, ved havnefronten i Aalborg, er et unikt og arkitektonisk smukt byggeri. Bygningen er tegnet af det anerkendte østrigske arkitektfirma  COOP HIMMELB(L)AU, som er kendt for sine skulpturelle og visionære designs.

 

Musikkens Hus er ingen undtagelse. Bygningen har en helt speciel 3D-form som bølger, svinger og krummer sig i flere retninger, og det er tydeligt – selv for det utrænede øje – at den konstruktionsmæssige del af byggeriet har været en både spændende og udfordrende opgave.

 

Præcision til fingerspidserne

CSK har fremstillet, leveret og monteret den rummelige gitterstålkonstruktion; ”Umbrellaen”. Umbrellaen, der overdækker hovedindgangen og løber langs begge sider af bygningen fra scene til foyer, består af ene forskellige trekanter beklædt udvendigt med glas og stålpaneler. Vi har svejset konstruktionerne i trekanter, så der kan ligge enten glas eller lukket panel ovenpå. Disse konstruktioner er bygget efter en 3D-model, som vi har brudt ned i 24 delkomponenter, der hver især vejer op til 10 tons og er 6 m. brede og 20 m. høje i realstørrelse. Bygningens rør har mange forskellige vinkler og højder, hvilket også giver sine udfordringer, når de forskellige rør skal mødes i én samling. At opnå 100% præcision i alle konstruktioner og samlinger er således en udfordring i et byggeri som dette, hvor den arkitektonisk udformning er så unik og organisk.

 

Vi løste udfordringen med ”umbrellaen” ved at bygge os frem i stedet for at måle os frem, forstået på den måde, at vi byggede halvanden komponent ad gangen, tilpassede og skar fra og byggede videre på den fraskårne halvdel efter samme princip. Herefter anvendte vi en 3D-skanner til at sammenholde vores konstruktioner med 3D-modellen. På den måde kunne vi sikre os, at alle dele passede til perfektion, når vi skulle montere på byggepladsen. Samtidig krævede de forskelligt vinklede rør, at vi udviklede specialværktøj til at løse udfordringerne med de præcise samlinger.

 

Et smukt og komplekst byggeri, der har krævet kreativitet, nytænkning, fleksibilitet og erfaring. En både udfordrende og meget spændende opgave.

Referencer i specialkonstruktioner