FAKTA OM ICA:

Bygherre:
Kundvagnen Kloven AB
Co ICA Fastigheter Sverige AB
ICA – Marked Helsingborg

Totalentreprenør:
Logistic Contractors

Byggeplads:
Helsingborg, Sverige

Ingeniør:
Colberg Consult

Arkitekt:
Arcus Arkitekter AB

Lyder det spændende, og vil du gerne høre mere om dette, eller andre projekter CSK har været involveret i?

Send os en forespørgsel

Vi vil returnere med svar inden for 3 dage.

Højt til vejrs i ICA-Helsingborg

Fødevarekæden ICA i Sverige har gennem Logistic Contractors fået opført en større tilbygning til deres centrallager. CSK var med hele vejen fra projektering, dimensionering og produktion til montering på byggepladsen i Helsingborg.

 

Det eksisterende centrallager havde plads til 600 medarbejdere, og med tilbygningen af ny indlastning, ny udlastning samt højlager blev der plads til yderligere 400 medarbejdere. Der er således tale om et byggeri af en anseelig størrelse, og alt i alt leverede og monterede CSK da også hele 1.487.000 kg. stål til projektet.

 

CSK leverede stålsøjler til tagkonstruktion i højlager, stål til tagkonstruktion i indlastning, bjælker til dæk i udlastning, gitter til tagkonstruktion i udlastning samt stål til diverse indvendige vægge.

 

Montering i 30 meters højde

I forbindelse med etableringen af højlageret skulle vi montere i 30 meters højde, hvilket giver visse udfordringer. Ét er det at skulle navigere op og ned med konstruktioner på op til 10 tons i sådanne højder, et andet er den friske vind, der alt andet lige altid er, når man befinder sig i 30 meters højde. Det kræver dels, at man holder tungen lige i munden og dels, at man har fuldstændig styr på afstivningen. Den voldsomme energi i form af vind, der kommer ind på en stålkonstruktion i 30 meters højde kræver ligeledes, at vi i dimensioneringen af de enkelte komponenter tager særligt højde for de specielle forhold.

 

Alt forløb dog planmæssigt, og CSK kunne således aflevere endnu en veludført opgave ultimo december 2014.

Referencer i specialkonstruktioner