Fakta om Frederiksberg Centeret:

Bygherre:
Frederiksberg Centret

Totalentreprenør:
Hoffmann A/S

Byggeplads:
Frederiksberg, Danmark

Ingeniør:
Grontmij

Arkitekt:
KHR Arkitekter

Lyder det spændende, og vil du gerne høre mere om dette, eller andre projekter CSK har været involveret i?

Send os en forespørgsel

Vi vil returnere med svar inden for 3 dage.

Frederiksberg Centeret

Det populære indkøbscenter på Frederiksberg er blevet udvidet med en ekstra etage med butikker, to nye parkeringsdæk, facader, indgangspartier, trapper, værn og gangbroer. CSK leverede alle stålkonstruktioner og al smedearbejde og tog i den forbindelse en ny, spændende løsning i brug.

 

Udvidelsen af Frederiksberg Centret er på alt i alt ca. 13.500 kvm., fordelt på 9.500 kvm. butikslokaler samt gangarealer og opholdsrum. Hertil kommer P-dækudvidelsen. I forbindelse med etableringen af butiksdækket samt det øverste parkeringsdæk, valgte vi en løsning med aktive støbeplader, der fungerer i en samlet komposit-konstruktion. En løsning, hvor stålbjælker og –plader armeres og støbes ind i beton på selve byggepladsen. Denne konstruktion er hyppigt anvendt i England og Tyskland, men på dansk grund er vi nogle af de første, der har prøvet kræfter med den løsning.

 

Fordelen ved at opbygge de bærende konstruktioner som kompositkonstruktioner er, at disse konstruktioner har en lav egenvægt, der for Frederiksberg Centrets vedkommende overflødiggør yderligere forstrækning af bygningens fundament. Udfordringen ved at anvende denne løsning har til gengæld været, at vi skulle helt til England for at finde en egnet pladeleverandør, ligesom det var nødvendigt at omregne alle mål fra britisk til dansk standard, således at vi fik dimensioneret pladerne helt korrekt.

 

Resultatet taler imidlertid for sig selv. Vi har fået skabt den optimale løsning i et byggeri som Frederiksberg Centret, og det bliver således formentlig ikke sidste gang, at vi tager denne konstruktionsform i brug.

Referencer i specialkonstruktioner