FAKTA OM COPENHAGEN AIRPORT

Bygherre:
Københavns Lufthavne

Entreprenør:
Marius Hansen Facader A/S

Byggeplads:
Copenhagen Airport
terminal 3

Ingeniør:
Rambøll

Arkitekt:
Christian P. Skjoldborg

Lyder det spændende, og vil du gerne høre mere om dette, eller andre projekter CSK har været involveret i?

Send os en forespørgsel

Vi vil returnere med svar inden for 3 dage.

Copenhagen Airport

– Transfercentret

Når passagerne i Københavns lufthavn får problemer med flyændringer, forsinkelser, bagagespørgsmål osv., så har de indtil nu søgt hjælp i et af de tre servicecentre betjent af lufthavnens forskellige handlingsselskaber, der er placeret forskellige steder i lufthavnen.

Men fra årsskiftet 2006 blev det anderledes. Så blev alle handlingsselskaber repræsenteret på et og samme sted; Transfercentret. En 1000 mstor glasoverdækket atriumgård med skranker og servicepersonale på den ene langside og café, træer og mulighed for internetopkobling på den anden side.

Transfercentret blev projekteret og udført i samarbejde med arkitektfirmaet Christian P. Skjoldborg og ingeniørfirmaet Rambøll. CSK har leveret konstruktionen til den enorme glaskuppel, som spænder over et areal på 48 x 19,5 meter. Kuplen består af 400 trekantede glasfelter.

Konstruktionen består af specielt opsvejste samlinger for at optage kræfterne i spændet. Det er også den konstruktionsmæssige begrundelse for, at udspænde de tre rustfri stålwirer.

At projektet har været noget for sig, vidner arbejdstiden om. For ikke at forsinke trafikken i den travle lufthavn, har alt montagearbejde foregået i tidsrummet mellem midnat og klokken seks om morgenen!

Referencer i specialkonstruktioner