FAKTA OM BELLA SKY

Bygherre:
Bella Center >

Entrepenør:
Skandinaviske Glassystem >

Byggeplads:
Ørestaden, København

Ingeniør:
Rambøll >

Arkitekt:
3XN >

Lyder det spændende, og vil du gerne høre mere om dette, eller andre projekter CSK har været involveret i?

Send os en forespørgsel

Vi vil returnere med svar inden for 3 dage.

Bella Sky

– 80 tons stål til det mest spektakulære byggeri

i Ørestaden

I forbindelse med tilbygningen af Bella Centeret, kommer et af Ørestadens mest spektakulære byggerier til at fungere som en slags indgangsportal til bydelen. Bella Sky er nordens største hotel – og samtidig det mest æstetiske.

CSK har leveret 80 tons stål til byggeriet. Fortrinsvist til de store kranskinner på toppen men også indgangspartiet, der er bygget som en gigantisk stålbue, der byder konferencegæster og rejsende velkommen. Derudover er der leveret både indendørs- og udendørs stål til flere konstruktioner rundt om i bygningen.

CSK har bidraget med en besparende løsning på indgangspartiet, der var tiltænkt som præfabrikerede kæmpe stykker stål, der skulle sammensvejses på byggepladsen. Transporten af den løsning alene ville have sprængt et massivt indhak i budgettet. Derfor er elementerne nu boltet sammen i stedet for – og det har været en god, besparende løsning for projektet.

Bella Skys to tårne, der er tegnet af arkitektfirmaet 3XN, hælder til hver sin side, som et dansende par i bevægelse. Forskydningen sikrer, at alle hotellets gæster kan nyde den storslåede udsigt over Amager Fælled og Københavns skyline.

Det nye Bella Center markerer i al sin nye storslåethed Ørestaden, som et nyt urbant område og som et moderne vartegn for København.

Referencer i specialkonstruktioner