Fakta om Aquarama:

Bygherre:
Kruse Smith A/S, BR Gruppen og Kristiansand Kommune


Totalentreprenør:

Kruse Smith A/S og BR Gruppen


Byggeplads:

Kristianssand, Norge


Ingeniør:

Asplan Viak


Arkitekt:

Asplan Viak

Lyder det spændende, og vil du gerne høre mere om dette, eller andre projekter CSK har været involveret i?

Send os en forespørgsel

Vi vil returnere med svar inden for 3 dage.

Aquarama

CSK har stået for al stålarbejde i forbindelse med opførelsen af idrætsanlægget Aquarama i Kristiansand. Anlægget, som blandt består af en stor multihal, badeland og en vestibule, og som har restaurationslokaler, hotel og parkeringsanlæg i umiddelbar tilknytning her til, har et samlet areal på ca. 41.000 kvm.

 

CSK har været leverandør på al stålarbejde fra rådgivning og projektering til dimensionering, produktion og montage i forbindelse med opførelsen af multihallen, badelandet og vestibulen. Vestibulen udgjorde den mindste del af byggeprojektet, og her stod CSK for levering og montering af helholdsvis gitterspær, flugtvejs-gangbro samt facadestål.

 

Badeland

Badelandet består af et konkurrencebassin med tribuner samt et badeland med bølger, spa og vandrutchebaner. CSK leverede de bærende gitterspær samt facadestål til den del af byggeriet. Alt stål til badelandet blev leveret i højeste korrosionsklasse, C5-Marine, eftersom klordampe og deraf følgende saltaflejringer skaber et høj-aggressivt miljø for stål - i stil med det, vi ser i kystnære områder.

 

Selve montagen gav visse udfordringer, da vi her skulle arbejde og montere over det store bassinhul. Vi skulle både tage højde for bassinernes dybde og placering, og samtidig var det relativt store komponenter på op til 38,5 m., vi arbejdede med. Forholdene besværliggjorde montagen noget mere, end når vi har store, faste grundflader at arbejde på, men det var nu en gang forholdene.

 

Multihal

Udfordringerne i forbindelse med montagen blev ikke mindre, da vi skulle i gang med multihallen. Multihallen, som danner ramme for nationale 1. Divisionskampe, har plads til 1.700 tilskuere på tribunen, og til denne del af byggeriet leverede CSK otte store gitterspær på intet mindre end 46 m., et stort teknikdæk opbygget i tåreplader mellem gitterspær samt stålkonstruktionerne til tribunestolene. De store gitterspær var tredelte og skulle samles på byggepladsen. Komponenternes størrelse gjorde, at vi skulle bruge en 500 tons tung mobilkran under monteringen, og her var udfordringen, at vi kun havde en lille, snæver gade til rådighed. Generelt var byggepladsen omgivet af smalle gader, hvilket gav trange pladsforhold for både traileren med stålet og mobilkranen, ligesom pladsforholdene til samling af gitterspærene inden montage ligeledes var sparsomme.

 

Aquarama var et spændende byggeprojekt, hvor byggeriets størrelse kombineret med de trange pladsforhold krævede kreativitet i opgaveløsningen. Her var det et stort plus, at CSK - i kraft af sin rådgivningsmæssige rolle – havde stor indflydelse på projektet og således selv var med til at præge de valgte løsninger.

 

Referencer i specialkonstruktioner