FAKTA OM AMERIKA PLADS

Bygherre:
City Development

Hovedentrepenør:
Hoffmann A/S

Byggeplads:
København

Ingeniør:
Leif Hansen Rådgivende 
Ingeniører A/S

Arkitekt:
C. F. Møller A/S

Lyder det spændende, og vil du gerne høre mere om dette, eller andre projekter CSK har været involveret i?

Send os en forespørgsel

Vi vil returnere med svar inden for 3 dage.

Amerika Plads

– en stålsat helhed

Amerika Plads er en helt bydel ved vandet – midt i København. En bydel, som præsenterer sig på smukkeste vis. Området rummer både erhverv og boliger.

Bydelen består af mange enkelt-bygninger, som hver for sig og tilsammen er en helhed. Vel at mærke en helhed, som præsenterer områdets attraktive beliggenhed og fornemme arkitektur. 

Den ene af bygningerne er en arkitektonisk perle, som totalentreprenøren Hoffmann A/S har stået for byggeriet af. CSK har projekteret, produceret og monteret bærende stålsøjler, bærende CSK bjælker, to trappetårne med trapper, yderligere to trapper, samt en hovedtrappe med værn. En omfattende opgave, hvor CSK bjælken igen har vist sin værdi.

Førstehåndsindtrykket af hovedstaden

Stålkonstruktionerne er afgørende for, at bygningen kan præsentere sig på den måde, som arkitektfirmaet C. F. Møller A/S har tænkt sig, og kommer til at skabe en helhed sammen med blandt andet det såkaldte Kobbertårn, hvor advokatfirmaet Plesner de seneste år har haft til huse. Der er brugt i alt omkring 550 tons stål og 3200 timer til montage-arbejdet.

Den attraktive bygning rummer 37 lejligheder til beboelse på i alt 4000 msamt 6000 m2  erhvervslokaler. Bygningen rejser sig i syv etagers højde. Under bygningen er der en parkeringskælder på over 2000 mtil gavn for både beboere og erhvervsvirksomhederne. Bygningen omkranser med sine fire længer en gårdhave.

Amerika Plads er desuden området, hvor en række af de store krydstogtsskibe ligger til kaj, når de besøger København, og placeringen er dermed med til at give udenlandske gæster et flot førstehåndsindtryk af hovedstaden.

Den kombinerede erhvervs- og boligbygning er gennemført kvalitet. Såvel materialevalg som arkitektonisk er bygningen skabt ud fra kravet om kvalitet. Kvaliteten afspejles derfor også i de to trappetårne, som sikrer optimal adgang til bygningen.

Referencer i specialkonstruktioner