FAKTA OM ALLERHUSET

Bygherre:
Carl Aller Etablissement

Hovedentrepenør:
E. Pihl & Søn

Byggeplads:
Havneholmen, København

Ingeniør:
Søren Jensen

Arkitekt:
PLH Arkitekter

Lyder det spændende, og vil du gerne høre mere om dette, eller andre projekter CSK har været involveret i?

Send os en forespørgsel

Vi vil returnere med svar inden for 3 dage.

Allerhuset

– allermest krævende arkitektur

Da Allerkoncernens mange bladredaktioner skulle samles i et fælles domicil på Havneholmen i København, var det storslåede tanker, der var på tegnebrættet. Resultatet er et imponerende bygningsværk, der med havnen som grundlag minder om et majestætisk skib, der stævner ud i fremtiden. 

De fleste stålkonstruktioner i byggeriet er specialfremstillede til formålet, hvor konstruktioner, der normalt er skjulte, indgår som en markant del af det visuelle udtryk. Under atriummets glastag troner de store kileformede kassedragere i tagkonstruktionen, og indenfor løber etagernes stålgangbroer som linealer omkring atriumåbningen i midten af bygningen. 

Mens byggeriet stod på var pladsforholdene meget begrænsede. Derfor er alle materialeleverancer foregået efter princippet ”just in time”, hvor der ikke har været oplagringsplads for materialer. Det har stillet store krav til produktionen og logistikken. 

De 18.000 m2 er fordelt på 8 etager og 10.000 m2 kælder. Kombinationen af stål og glas ligger i smuk visuel forbindelse med kajen og har nordiske referencer til nordlys, snefygning, klipper og vand.

CSK har været med i projektet i mere end to år, og har bidraget med de rigtige løsninger, vejledt arkitekter og bygherrer i konstruktive løsninger, og gennem dialog gjort det umulige muligt.

Referencer i specialkonstruktioner