Fakta om Alcoa Miljøpark:

Bygherre:
Farsund Kommune

Hovedentreprenør:

Sørmaskinering A/S

Byggeplads:
Farsund, Norge

Ingeniør:
Rambøll

Arkitekt:
Basis Arkitekter A/S

Lyder det spændende, og vil du gerne høre mere om dette, eller andre projekter CSK har været involveret i?

Send os en forespørgsel

Vi vil returnere med svar inden for 3 dage.

Alcoa Miljøpark

CSK har stået for projektering, dimensionering og produktion af al stål til byggeriet af idrætshallen, Alcoa Miljøpark, i Farsund i Norge.

 

Alcoa Miljøpark er en idrætshal med indendørs fodboldbane samt håndbold-/volleyballbane med tilhørende garderober og publikumsfaciliteter. Det er ikke så ofte, at vi ser overdækkede fodboldbaner, så denne type byggeri hører ikke under kategorien ”standardløsninger”.

 

Udfordringen i et byggeprojekt som dette har været at overholde de indvendige og udvendige mål og få stålkonstruktionerne tilpasset her til. Typisk er det de udvendige bygningsmål, vi skal tage højde for, mens vi som regel har relativt frie tøjler på den indvendige del, men her var der også strikse krav til den indvendige dimensionering. At få alle mål til at gå op i en højere enhed krævede således beregningsmæssig kreativitet og nytænkning. Hovedentreprenøren, montagefirmaet Sørmaskinering A/S, valgte selv at forestå selve monteringen, så efter veludført projektering, dimensionering, produktion og levering af de nødvendige stålkomponenter og konstruktioner, overlod vi resten til Sørmaskinering A/S.

Referencer i specialkonstruktioner