FAKTA OM AB6

Bygherre:
Hafonn A/S

Hovedentrepenør:
KPC A/S

Byggeplads:
Amager Bouleward, Kph

Ingeniør:
Leif Hansen Rådgivende 
Ingeniører A/S

Arkitekt:
Dissing+Weitling A/S

 

Lyder det spændende, og vil du gerne høre mere om dette, eller andre projekter CSK har været involveret i?

Send os en forespørgsel

Vi vil returnere med svar inden for 3 dage.

– et skelsættende stålbyggeri

Adressen Amager Boulevard 6 bliver ikke blot én af de mest eftertragtede adresser i hovedstaden. Den bliver skelsættende for byggeri af dens karakter. Ganske enkelt fordi AB6, som projektet er navngivet, er bygget med stål som bærende konstruktion.

En byggemåde som hidtil kun sjældent ses i danske domicilbyggerier, og slet ikke i byggerier af denne størrelse, men stålet har mange fordele. Stål er nemlig langt hurtigere at bygge med end alternativet beton.

Men for AB6 forholder det sig anderledes. Her er visionerne for alvor ført ud i livet for at skabe perfekte rammer, som hjemsted for nogle af dansk erhvervslivs førende virksomheder. AB6 er ganske enkelt placeret på en noget nær ideel adresse i forhold til hovedstadens infrastruktur, kun et stenkast fra Langebro. Det vil sige, at placeringen er ganske nær tog og metro og med kun fem minutters kørsel til motorvejen. Selve bygningen rejser sig i seks etagers højde, og har desuden p-kælder. 

Stål giver fordele 
En placering så centralt, som det næsten kan lade sig gøre, gør det ikke alene. Selve byggeriet på 
i alt 14.000 mer tegnet af arkitekterne Dissing+Weitling A/S, og er beklædt med en glasfacade, som er med til at give bygningen en markant profil. Facaden er også forsynet med solafskærmning og persienner indbygget i en dobbelt-facade. 

En af grundene til, at valget faldt på stål til de bærende konstruktioner er, at stålet gav fordele i forhold til etagehøjden. Byggeriet har fået et skelet af stål til at bære etageadskillelser og vægge.

Markant skridt 
CSK har i samarbejde med KPC Byg A/S været involveret i projekteringen og har produceret og monteret den bærende stålkonstruktion.
 

Tidligere blev kontor- og domicilbyggerier bygget af beton, mens store haller blev opført i stål. Men med AB6 tager stålet et markant skridt i retning af også at blive standard i kontor- og domicilbyggerier.

Referencer i specialkonstruktioner